Waarom heeft niemand contact gezocht met de bewoners van de Horndijk tijdens het opstellen van het gebiedsakkoord?

Op dit moment zijn we druk bezig om in het nieuws te komen met ons protest. Via allerlei kanalen proberen we in contact te komen met Gemeente Wijdemeren en Provincie Noord-Holland om gehoord te worden. Een groot deel van de Horndijk bewoners hebben een bief met hun persoonlijke bezwaren over dit project naar de gemeente Wijdemeren gestuurd. De brieven worden in de Raad van 21 spetember behandeld.

Na het lezen van de vele stukken over het gebiedsakkoord die te vinden zijn bij Provincie Noord-Holland en Gemeente Wijdemeren weten inmiddels dat de heer Jan Jaap de Kloet tijdens de sessies over het gebeidsakkoord belangenverenigingen heeft gehoord.
Er wordt in één van de notulen door Waternet opgemerkt om contact op te nemen met de Horndijk, hier is duidelijk geen gehoor aangegeven.
De bewoners van de Horndijk waren tijdens de raadvergadering van juni met een stil protest aanwezig i.v.m. een ingezonden brief die behandeld ging worden. De heer Kloet reageerde op o.a. vragen van de VVD iets wat geirriteerd en melden de raad dat de bewoners gehoord zijn. Dit klopt niet!

Belangenverenigingen hebben belangen, hieronder een aantal van deze belangenverenigingen met hun belangen die aan tafel hebben gezeten tijdens de besprekingen over het gebeidsakkoord.

BELP: uitdiepen van de Loosdrechtse plassen
Plassenschap Loosdrecht: behartiging van de belangen van de recreatie
Kievitsbuurten: De vereniging maakt zich sterk voor het in stand houden van de natuurwaarden, de (on-)redelijkheid van heffingen, belastingen e.d. en het analyseren, meedenken, adviseren en stroomlijnen van gemeentelijke- en provinciale plannen.
RECRON: de belangenbehartiger voor de recreatiesector in Nederland. Wij behartigen de belangen van onze ondernemers bij gemeenten, provincies, het Rijk en in Europa.
De TKBN is de bond voor de recreatieve kanosport,
Platform Recreatie en Toerisme Wijdemeren commissie: heeft tot doel ondernemers uit Wijdemeren te vertegenwoordigen op het gebied van recreatie en toerisme.
Natuurmonumenten: Het natuurbeleid van Natuurmonumenten richt zich op bescherming en versterking van de natuur in Nederland en onze karakteristieke landschappen.

Ik mis in dit rijtje de Vogelbescherming en de bewoners van de Horndijk.

We hebben inmiddels ruim 400 handtekeningen verzameld op onze on-line petitie.
Bij Restaurant de Eend aan de Horndijk kunt u de petitie tekenen. Ook hier hebben we inmiddels meer dan 400 handtekeningen.

Gooi en Eemlander 5 juli 2017, met trots wordt gemeld dat er een belangrijke stap is gezet.

Gooi en Eemlanden 5 juli 2017

Gooi en Eemlander 7 juli 2017, citaat uit een ingezonden brief van een bewoner aan de Horndijk. gestuurd aan de Griffie van de Gemeente Wijdemeren.

Gooi en Eemlander 7 juli 2017

1 Response